Wie zijn we?

De school voor vakmensen!

De leerlingen op Vakcollege Eindhoven zijn echte doeners. Ze leren in een praktijkomgeving en dat maakt elke schooldag spannend en interessant. In de onderbouw kiezen ze uit twee richtingen: Techniek en Vakmanschap en Mens en Dienstverlening. Uw kind maakt in het eerste en tweede jaar dus al vroeg kennis met beroepsrichtingen die hij of zij op Vakcollege Eindhoven kan kiezen in jaar drie. ( Zorg en Welzijn, Produceren, Installeren en Energie (PIE), Mobiliteit en Transport (M&T), Bouwen, Wonen & Interieur (BWI).

De eerste twee schooljaren zijn dus nog oriënterend en informerend van karakter. Het is dan ook nog mogelijk om te wisselen. Kiest uw kind voor de vakmanschapsroute dan stroomt hij of zij door naar mbo-niveau en sluit uw kind de opleiding af met een vmbo- en een mbo-diploma op niveau 2 of 3.

Leerlingen hebben op dat moment in totaal vier jaar op het Vakcollege en nog eens 2 of 3 jaar op een mbo opleiding gezeten. Vooral de laatste twee a drie jaren leren en werken ze vooral in de praktijk. Vaak verdienen ze ook al een salaris. Opleidingen die binnen Techniek en Vakmanschap worden gegeven zijn onder andere metselen, meubelmaken (BWI), elektrotechniek, installatietechniek (PIE), voertuigentechniek (M&T). Opleidingen die binnen Mens en Dienstverlening aan bod komen, zijn de verzorgende beroepen, uiterlijke verzorging en dienstverlening (Z&W).

Met bijna 10.000 leerlingen verspreid over verschillende Vakcolleges in Nederland is het de grootste opleiding voor vakmensen in techniek en zorg. En dat is hard nodig. Volgens schattingen ontstaat er de komende jaren een groot tekort aan vakmensen. De cijfers liegen er niet om: zeker als de economie aantrekt zullen er zo'n 170.000 banen in de techniek en zorg ingevuld moeten worden.

Wilt u meer weten over Techniek en Vakmanschap, klik dan
 hier.
Wilt u meer weten over Mens en Dienstverlening, klik dan hier.

Schoolorganisatie

Voor meer informatie over de directie klik hier.
Voor de medewerkers van het ondersteuningsteam klik hier.

Kijk ons eens op scholen op de kaart. Hier vindt u informatie over bijvoorbeeld examenresultaten.


LOOT (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport) project en Vakcollege Eindhoven


 Vakcollege Eindhoven biedt de mogelijkheid om studie en topsport te combineren.

Onze school neemt deel aan het landelijke LOOT (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport) project. Dit houdt in dat we rekening houden met onder meer trainingen en wedstrijden. Hierover worden dan vooraf afspraken gemaakt met de topsportcoördinator. 

Voor meer informatie klik hier.